124924023 2096657390471748 1858166002171060268 oСьогодні підприємці вийшли на протест. Акція всеукраїнська, проходить у багатьох містах країни. Протестувальники зібралися і під стінами Львівської ОДА. В основному це представники ресторанного бізнесу, які не підтримують намір Уряду запровадити карантин вихідного дня.

Я з великою повагою ставлюся до людей, які вийшли висловити свою позицію. Вони створюють робочі місця, наповнюють бюджети, піднімають економіку Львівщини і України. На жаль, від початку весни більшості підприємців доводиться думати лише про те, як втриматися на плаву.

Однак є речі, які мусимо прийняти. Ситуація з пандемією щодня ускладнюється. Потерпає весь світ. Локдаун одна за одною запроваджують європейські країни. Як діяти, щоб врятувати і здоров’я людей, і економіку?
Ми, обласна влада, робимо все можливе, щоб підтримати підприємців в час карантину. Максимально допомагаємо їм користати з державних програм, які сьогодні діють.

 Нагадую про спрощені умови уряду у програмі «Доступні кредити 5-7-9%» для мікро- та малого бізнесу. Майже 400 підприємців нашої області скористалися цією програмою. Наші банки видали таких кредитів на суму майже 760 млн грн. Ми другі в Україні за цим показником!

Ефективною є допомога з часткового безробіття. Вона допомагає підприємцям зберегти своїх працівників. Львівщина є лідером в Україні з надання такої допомоги. Її призначили близько 19 тисячам наших підприємців. Майже 39 тисяч жителів нашої області отримали компенсацію. Загальна сума виплат – 320 млн грн!

Цього року з обласного бюджету виділили 18 млн. грн. на реалізацію Програми підтримки агропромислового виробництва. Це найбільший фінансовий ресурс серед регіонів України. Це здешевлення кредитних коштів, надання пільгових кредитів.

Закликаю підприємців брати участь в усіх програмах, які пропонує держава. Використовувати всі види соціальних допомог, які на сьогодні діють.

Маємо адаптуватися до нових, дуже непростих, реалій життя. Львівська обласна держадміністрація робитиме все, аби допомогти підприємцям пережити цей складний час!