Snimok ekrana 2019 06 24 v 11.11.51

25 жовтня цього року в Україні відбулися місцеві вибори, за результатами яких партія "Слуга Народу" отримала найбільше мандатів до всіх місцевих рад серед усіх політичних сил, які брали участь у цих виборах.

Львівщина теж не стала винятком. У новому скликанні Львівської обласної ради буде достойно представлена партія "Слуга Народу" - ми стали другою за популярністю політичною силою! І дякуємо кожному, хто за нас віддав свій голос!

Здавалося б на цьому виборчий процес мав завершитись і всі, хто подолав 5-відсотковий бар'єр, повинні сісти за стіл перемовин та обговорити подальші шляхи розвитку нашої рідної області. Але ж ні!

Всі так захопились виборчими перегонами, що ніяк не можуть зупинитись. А найбільше їм дошкуляє те, що партія "Слуга Народу" буде представляти інтереси своїх виборців не лише в обласній раді, але й багатьох радах об'єднаних територіальних громад.

Спочатку нас намагались безпідставно звинуватити у спробах фальсифікації результатів до обласної ради. Хоча ніхто так і не зміг пояснити, для чого нашій партії фальсифікувати результат, яким ми і так задоволені. Але це нехай залишиться на совісті народного депутата Батенка і тих, хто разом із ним розкидався пустопорожніми звинуваченнями. Замість цього, краще б цей нардеп партії "За майбутнє" пояснив виборцям Львівщини, чому він, разом із фракцією ОПЗЖ, підписав звернення до Конституційного Суду про скасування антикорупційних норм законодавства.

Але на цьому наші політичні опоненти не зупинились. Вони вирішили звинуватити партію "Слуга Народу" у спробі фальсифікацій результатів виборів до Львівської міської ради. І як не дивно, у цих звинуваченнях об'єднались лідери "Європейської Солідарності" та "Самопомочі". Можливо, як кажуть в народі, на злодієві шапка горить? І ті, хто вчиняв якісь фальсифікації, тепер безпідставно звинувачують тих, у кого вони ці голоси вкрали? А весь цей "білий шум" лиш для того, щоб відвернути увагу від справжніх фальсифікаторів?

Так, за підсумками цих виборів наша партія не змогла потрапити до Львівської міської ради. Такий вибір зробили львів'яни і ми його поважаємо. Хоча ми не розуміємо, чому всі екзит-поли говорили про проходження партії "Слуга Народу" до Львівської міської ради, а результати виявились кардинально іншими. Ми також не можемо пояснити, чому так сильно різняться наші результати до Львівської обласної ради та Львівської міської ради, адже у всіх львівських округах партія "Слуга Народу" на виборах до облради впевнено набрала понад 5%, а в тих же округах на виборах до Львівської міськради нам нарахували на 2% менше. Але нехай це залишиться на совісті тих, хто такі інсинуації із вибором львів'ян організовував.

Ми звертаємось до всіх, хто безпідставно і голослівно нас звинувачує у всіх смертних гріхах, із закликом вгамувати свої політичні пристрасті та фантазії. Зокрема, це стосується керівника Львівської міської організації партії "Європейська Солідарність" Петра Адамика та обидвох кандидатів на посаду Львівського міського голови - Андрія Садового та Олега Синютки.

Нагадаємо їм усім, що судовий позов стосовно результатів виборів до Львівської ОТГ був ініційований представником партії "Наш край", яку тісно у свій час пов’язували із Блоком Петра Порошенка, що згодом був «переформатований» у «Європейську Солідарність».

Ми розуміємо, що у вас зараз серйозне загострення політичних амбіцій через брак аргументів на свою користь. Але використовувати у своїй не завжди адекватній боротьбі за мерське крісло партію "Слуга Народу" не потрібно. Для нас і нашого кандидата ці вибори завершились. Ми спокійно готуємось до виборів, які відбудуться через 5 років.

Натомість, радимо обидвом кандидатам розповісти виборцям про свої успіхи за усі попередні 15 років у владі і з'ясувати відносини під час особистої публічної зустрічі у вигляді дебатів чи дискусії.

Але не потрібно втягувати у це нашу партію, яка ніколи не була владою ані у Львові, ані на Львівщині. У нас немає ні часу, ні бажання брати у цьому участь.

Коли ми говорили, що Львівщина має розвиватись, то мали на увазі те, що нам усім потрібно щодня робити усе від нас усіх можливе, щоб Львівщина ставала кращою. Незважаючи на результати виборів.

Поки ви не можете між собою розібратись, хто з вас більший патріот Львова, партія "Слуга Народу" уже працює над тим, щоб Львівщина і Львів розвивались. Завдяки нашій роботі уже впала на чверть вартість ремонтів доріг. Ми припинили відмивання коштів на будівництві амбулаторій та інших соціальних об'єктів, до якого чомусь так звикли деякі підрядники. Більше не існує тендерних закупівель "для своїх" і "під своїх".

У Львівській обласній раді нового скликання партія "Слуга Народу" зробить все можливе, щоб припинити той дерибан майна громад, який чинили в попередніх каденціях. А кошти обласного бюджету будуть використовуватись раціонально і з урахуванням потреб усіх районів і громад.

Незважаючи на нове виборче законодавство та складну епідеміологічну ситуацію, пов'язану із поширенням коронавірусу, вибори на Львівщині відбулись на високому організаційному рівні з дотриманням усіх європейських стандартів.
Кожен мешканець Львівщини зміг зробити власний усвідомлений вибір. І ми його поважаємо.

Тепер час за політиками зробити свій вибір: продовжувати і далі гратися у політику чи врешті вгамувати свої політичні амбіції та почати працювати задля тих виборців, які нам довірили владу.