Screenshot 16 4«Європейська Солідарність» та «Слуга Народу» на виборах в Львівській області скористалися адмінресурсом. Вони поділили між собою голоси лісників, лікарів, освітян, полковників. Депутати, яких завели ці дві команди до рад, не хочуть та не можуть бути в опозиції, це в основному пристосуванці. Саме тому ми бачимо по всій області, що більшості в радах сформували порохоботи та зелені.

На повну скористалися адмінресурсом на виборах — тепер спільно будуть користатися ресурсом місцевих рад Львівщини.

А як же виборці, їх так професійно нацькували одне на одного?

Мусять тепер миритися, що зелені і шоколадні за одне — за «розвиток Львівщини». Хоча, думаю, партійні вожді будуть закидувати якісь кісточки, щоб не сумували.

Потрібно визнати, що «Слуга Народу» хоч і злила рядового виборця ЗЕ, але провела blitzkreg і отримала шанс закріпитися в радах. Тепер у них є реальна влада на місцях, завдяки тому, що зробили своїм партнером непримиренних ворогів, адже «ЄС» могли дотиснути їх в нуль. Ляпасом для «Слуг Народу» стало саме голосування. Для прикладу, в Самбірській районній раді, деякі зелені «таємно» голосували прямо на столі, щоб добре було видно наглядачам від «ЄС» Михайлу Гичці та Михайлу Дзюдзю, а в Львівській обласній раді звітували Ірині Гримак хрестиками і ноликами в бюлетені.

«Європейська Солідарність» переграла сама себе. Головним партнером порошенківці обрали слуг, а де не вистачало, то нагнули потрібні малі партії та проекти. Як вони з тим будуть жити і що скажуть своїм виборцям, поки не відомо.

Схоже, «Європейська Солідарність» в Львівській області «приїхала», десь не далеко біля них зупинилася і «Слуга Народу». Ми отримали в радах якийсь запліснілий зеленим шоколад. Петро Порошенко остаточно втратив базову область, а слуги хоч і злили виборця, але таки здорово опустили порошенківців. ЗЕленим же втрачати було нічого, бо не можна втопити ще раз те, що вже лежить на дні, або по-іншому — вони просто пішли на таран.

Джерело: Львівська Мануфактура Новин.