181648381 284011276690346 5930071587230199417 nДо Львова знову везуть макарєвіча. Фани, які виросли на радянській рок-музиці, звісно, в захваті. Не знаю чи є аншлаг на цю подію, але сама подія, як на мене, у Львові (та й впринципі далі аніж зарпарєбріком) є, м'яко кажучи, зайвою.

Дозволю собі, як людина яка виросла на рускому році, і свідомо відмовилась від будь-якого рускоізичного культурного продукту, дуже коротко висловитись з цього приводу.

Проблема полягає в наступному. Постановка питання організаторів подібних концертів традиційна: "макарєвічь протів путіна, значить він наш друг". Логіка наче ідеальна, але не все так лінійно. Не кожен ворог нашого ворога наш друг, адже макарєвіч, глобально, є небезпечніший аніж путін. Путін - зло явне та відкрите, а макарєвіч - корисний інструмент путіна для створення живильного "культурного" середовища в яке путінська росія запускає свої щупальця, непомітно (насправді вже дуже помітно) окуповуючи інфопростір.

Глобально проблемою "руских артістоф" є не те, за путіна вони чи проти, а те, що вони ЗРУСИФІКОВУЮТЬ український медіапростір. Вони далі "задають тон" в музичних пріоритетах. І те, що макарєвіч вже не модний на даному етапі не аргумент, адже він (як і інші "русоартісто") свою частку русифікації вже виконав. Сьогодні йому на заміну приходить рускій же моргенштерн (чи інші пєвци ртом). І якщо раніше підлітки під гітару співали цоя, макарєвіча і модний тоді рускій рок то тепер з USB колонок звучить новомодний рускій репчик.

І ключове слово тут РУСКІЙ.

РУСКІЙ (рок, реп,шансон,попса, метал....) є готовим продуктом для кожного з молодіжних (і не тільки) середовищ, яке безлімітно та безконтрольно вкидають сюди.Небезпека в тому, що все з доповненням "рускій" поглинає український інфопростір, підсилюючись українськими ж рускоізичними "прадуктамі".

Тому будь-який "рускій культурний прадукт" тут є ЗАЙВИМ адже створює стійку культурну прив'язку та лояльність до запарєбріка, ускладнюючи необхідний процес розриву взаємозв'язків. Тому ці всі "хароші" "рускі апазіціанєри" чудово гастролюють в расєє і, одночасно, вільно їздять сюди - адже це вигідно в стратегічному плані "плахім" рускім.