didych ulyanaПоправте мене, де я не права.

Десь там у березні три доволі маргінальні радикальні партії - ПС, Свобода і Білецький - оголосили про якесь об’єднання. Ну але за купою серйозніших новин цього ніхто не помітив. Відповідно, вони вирішили заявити про себе гучніше, взяли під то спонсорське бабло, і на вчора запланували штурм Львівської ОДА.

Оскільки своїх львівських нарваних забракло, а платні всі давно засвітилися, то завезли під то шпану чи то з Харкова, чи то з Києва. При чому з огляду на вбухані гроші (їх же треба везти, годувати, платити), висмоктаний з пальця привід, і фаєри в кишенях, - свято відбулося б за будь-якої погоди, і привід шукали ледь не на ходу.

Типу, заявили.

Білецький розповів, що це тільки початок і так буде в усіх областях, шпану на виїзді трохи пов’язали, на ремонт в ЛОДА спишуть крупну суму, Синютка проведе нараду з активістами, - одним словом, все за планом.

І тут роздуплилася Самопоміч. "АААА! така піар-акція, а ми в прольоті? Ганущина в відставку!!!"

Насправді, це все зовсім не смішно. Громадське суспільство дискредитоване остаточно і безповоротно. За винятком локальних акцій з самоорганізацією типу перекриття вулиць через сміття, без замовлення не відбувається взагалі нічого. Я думаю, за день-два тему з вулицями теж очолять.

Моя остання надія - на професійні середовища. Людей компетентних, самодостатніх і мотивованих. Під них ерзац зробити не так просто, і вони єдині мають силу і ресурс міняти країну заради країни. Але тут теж є свої небезпеки і підводні камені...