666554Матч Швеція – Україна патетично називають синьо-жовтим, відтак я не помилюся, коли скажу, що заочно (бо футболів не дивлюся) вболіватиму за синьо-жовту збірну. Швецію маю на увазі. Я далекий від думки, що ми маємо підтримувати своїх лише на тій підставі, що вони свої, навіть якщо вони й галімі свої або й зовсім не свої. Мені неприємно від думки, що на всю збірну України (?) лише 1 гравець може давати інтервю мовою своєї країни , за яку він виступає. Це ж ніби не є команда натуралізованих камерунців, бразильців чи балканців, наскільки мені відомо. Мені неприємно, що для посвяти новачка наша лайт-збірна малоросів обрала руский реп. Тому в 1/8 фіналу по-справжньому синьо-жовтою на полі буде інша збірна, і їй адресована моя підтримка.

Щоб двічі не вставати, заодно привітаю моїх дорогих краян-львівців із початком раша-джазового фестивалю. Коли в наступні вихідні ви публікуватимете радісні селфі з раша-джазу у Львові, то в описі не забудьте вказати, що засновником цього, безумовно, грандіозного дійства є російський олігарх Міхаїл Фрідман, статки якого перевищують 15 млрд доларів, посідає 8 місце серед олігархів Росії і є одним із економічних стовпів путінізму. Також не не забудьте вказати, що в корпорації Фрідмана починав свою кар’єру Владіслав Сурков – ідеолог нападу на Україну. А також Абрамов, який до 2013 року був особистим помічником Путіна. Дорогі краяни, коли публікуватимете захопливі репортажі з раша-джазу, то не забудьте додати цитату Фрідмана: «Путін на сьогоднішній день – абсолютно демократичний президент, його погляди, цінності, принципи поділяє більшість».

З огляду на це пропоную на час фестивалю ввести мораторій на вигукування гасел «Слава Україні – Героям слава!», а також перестати на три дні займатися армійським волонтерством, боротися за Україну, говорити про протидію російській окупації, називати Росію ворогом – потерпіть кілька днів, з вівторка вже можна буде. Ще маю прохання до всіх великих патріотів, які полюбляють відпочивати на фестивалях путіністів, - поставте себе в один ряд із Ані Лорак, Лободою, Таїсією Повалій та іншими запроданцями, для яких «музика – поза політикою», «мистецтво несе мир», навіть якщо воно й фінансується вашим збройним агресором. Гулять так гулять. Якщо ще й штам коронавірусу “Дельта” підхопите - то принаймні під музику.

Руский на нашу землю приходить по-різному: десь кулями і зенітними установками, а десь – музичкою, пісеньками, церковцею, розвагами. Від того він не перестає бути руским – зате ви перестаєте бути собою. Тож гарних вам вихідних, насолоджуйтеся джазом, пийте пиво, зараз життя таке тяжке, що лише фестивалі на рускі гроші дають наснагу з вівторка продовжити героїчну боротьбу за Україну.

У моїй програмі ми мали невеличку скайп-бесіду з Олегом Радиком на цю тему. Вона нічого не вирішує. Вона лише ставить питання про подвійну мораль.