228684535 108598644858068 7809519955401661930 nДіти мають право на якісну освіту! На сьогодні лише 37% вчителів Львівщини повністю вакцинувались. Це критично низький показник!

У зв’язку з стрімким ростом завантаженості ліжок під ковід, уже найближчими днями має відбутись засідання державної комісії ТЕБ і НС, на якому розглянуть питання впровадження жовтого рівня епіднебезпеки по всій країні.

Що це означає?

Якщо кількість вакцинованого персоналу закладів освіти хоча б однією дозою становитиме менше 80%, то такі заклади будуть закриті. І це не ініціатива ОДА, а вимушений крок з метою безпеки дітей.

Відтак, з таким низьким рівнем вакцинації, як є сьогодні, вже за декілька днів матимемо ситуацію, що понад 90% шкіл міста Львова та області будуть закриті. Навчальний процес буде перенесений.

Дуже прикро, що ми сьогодні бачимо ситуацію, коли вчителі відверто ігнорують вакцинацію. Особливо, якщо з кожним днем кількість хворих зростає, а заповненість ліжкової мережі становить майже 40%. Так, в 32-х громадах жодна школа не працюватиме в межах жовтої зони, оскільки рівень вакцинації працівників закладів освіти далекий від 80%, у Львівській ОТГ станом на сьогодні менше 4% шкіл готові до продовження навчального процесу.

Наголошую, відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів у закладах освіти несуть керівники закладів освіти. Тому закликаю керівників громад, директорів шкіл, педагогів свідомо підійти до цього питання і вакцинуватись! Тому, шановні батьки, запитайте у вчителя своїх дітей, директора школи або сільського/селищного/міського голови чи буде продовжуватись навчальний процес, а якщо ні, то чому!

Сьогодні держава надала кожному мешканцю можливість щепитись безкоштовно різними вакцинами на вибір. Вакцинація – єдиний шлях подолати ковід!