13245384 1067752476615392 5725880121993501528 nВранішній дзвінок зіпсував ці поняття та мій ранковий настрій.

Я пишу цей пост не як тільки мою позицію та несприйняття подібних ситуацій, а впевнена також як позицію багатьох моїх колег, друзів та співгромадян, думка яких цікава в ЗМІ. 

Отже, зранку мені зателефонували з каналу ICTV (каналу, з яким мене довго і плідно пов'язував певний період доброї співпраці та емоційно склалися теплі спогади і про команду, і про проект, і про канал загалом) і звернулись до мене з проханням дати коментар до програми, присвяченої, тут увага - Дню Незалежності України! При цьому звернулись грамотною російською мовою(( Коли за третьою моєю підкреслено україномовною відповіддю, я розуміючи, що ніхто не збирається перейти на державну, попросила це зробити і звертатись до мене українською, то я почула у свій бік зверхній докір в нетолерантності...

Мало того, на отриману інформацію від мене про майбутнє моє перебування за межами країни, у мене саркастично поцікавились рівнем моєї англійської. І це, нагадую, телефонували МЕНІ, телефонували з метою отримати від МЕНЕ певну інформацію. А головне з приводу Дня Незалежності України!!!

Вам не здається, що якось абсурдно і цинічно, враховуючи війну, звертатись російською з приводу Дня Незалежності України та звинувачувати в нетолерантності людину, яка говорить державною мовою. Про неповагу та етичну складову до мене я промовчу.