BuchackiyСам не дуже люблю такі пости #зради, але в даному випадку стриматися не можу.

Гортаю стрічку новин. Читаю заголовок: "Бурштинська ТЕС потрапила у трійку найбільших забруднювачів повітря".

Як цікаво виходить! "Обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферу підприємствами, які ввійшли до ТОП-100, складають 75% від загальних обсягів викидів від усіх стаціонарних джерел викидів по Україні відповідно до статистичної звітності". "Із 25 підприємств у рейтингу із забруднення повітря – 10 гірничо-металургійного комплексу та 15 енергогенеруючих підприємств", – пояснив Міністр екології і навів першу трійку забруднювачів атмосферного повітря: АрселорМіттал Кривий Ріг (273 тис. тонн), ММК ім. Ілліча (178 тис. тонн) та Бурштинська ТЕЦ – 168 тис. тонн."

Сумарно - 619 тон! 619! Лише за один рік! Головне, що більшість виробленої енергії на Буршитнській ТЕС іде НА ЕКСПОРТ до Європи! При тому, що, наприклад, сумарні викиди автотранспорту (враховуючи, що в нас найстаріший автопарк у Європі) - в рази менші! Але забруднювати повітря ТЕС може - бо належить "уважаємим людям", і нікого не цікавить, чим дихають звичайні громадяни. А от ввозити доступні вживані авто з Європи ці самі звичайні громадяни не можуть. Бо тоді включається пісенька про надумані екологічні стандарти, неіснуючі вимоги Європи, міф про "технічно застарілі і небезпечні" вживані автомобілі з Європи. Такі відповіді надають усякі певсдонауково-експертні управління, такою інформацією зомбують проплачені ЗМІ, такі меседжі транслюють псевдоексперти... Нічого особистого - просто бізнес!

А хто їздить районами Прикарпаття, особливо тих, що поближче до Карпат? Порахуйте, скільки лісовозів щодня виїжджає зі знищеним лісом? А в Закарпатті, з траси Київ-Чоп з'їжджати пробували? Лісів-то нема вже! Останнього, що могло хоча б трохи очищати це забруднене повітря. Одні пеньки, то тільки з дороги виглядає, ніби все на місці...

А хто винен у всьому? А, так, звісно, власники нерозмитнених автомобілів, яким просто не дають можливості розмитнити їх за доступні кошти. Заборонити "польські бляхи" - не давши альтернативи та так і не сформувавши цивілізований ринок вживаних автомобілів - і аж тоді стане все в нас все добре!