20800345 1116130688520154 4368177056653754405 nСьогодні по всій країні вітають вчителів з їх професійним святом, хоча день вчителя офіційно припадає на першу неділю жовтня - 1 жовтня, а всесвітній день вчителя - 5 жовтня. Такої кількості бруду, звинувачень, сарказму і істерії як напередодні цього свята, важко собі уявити.

Соціальні мережі майоріють тупими повідомленнями та запитаннями: "що даруєте?!, "по скільки скидаємось?", "а в мене вимагають...", "а за що я маю дарувати?".... Під школою, в магазині, на кухні йде тотальне обговорення та приниження Вчителя!!!! Жодне професійне свято так масово не обговорюється та банально не обливається брудом.

Люди!!! Зупиніться та відчепіться від вчителя!!!!! Ви ж не волаєте на кожному кроці, скільки грошей носите лікарям, паспортистам, суддям, прокурорам, податківцям.... Ви самі наввипередки несете подяки та хабарі!!!! Бо основне життєве кредо більшості - порішати.

Не принижуйте вчителя!!! Бо більшість з них є самодостатні люди, більшість з яких жінки, яких є кому вітати та дарувати квіти. Вони мають чоловіків, дітей, друзів, колег.., які в змозі створити їм свято без ваших квітів, цукорок та подарунків!!!!

Відчепіться від вчителя! Бо не потрібні йому ваші подарунки та залицяння!!!! Вчитель не просить вас дарувати йому халати з вензілями та прикраси від swarovski, не вимагає грошей та скарбів полуботка. Ви самі все це вигадуєте і втілюйте. Не ставте вчителя в незручне становище та не створюйте ґрунт для пліток і міфів. Не ганьбіться самі і не ганьбіть педагогів.

А бажаєте привітати, навчіть своїх дітей казати «дякую» і «вибачте»!!! І самі навчіться щиро і без пафосу казати «дякую». Дякую за те, що вчать ваших дітей, турбуються за них, а часом приймають участь у вихованні більше, ніж батьки. Дякую за їх терпіння, мудрість і важку роботу. Це буде найкращий подарунок для вчителя.

Від себе не завершення додам коротко: шановні вчителі, дякую вам за витримку та розуміння і вибачте за всіх батьків та дітей.