23755856 922328737924844 1438739527 nЧому кожна дівчина вважає своїм обов'язком промити кістки своєму колишньому хлопцю?  Чому кожна жінка прагне облити брудом свого колишнього чоловіка?  І навіть неважливо хто кого кинув, хто кому зрадив, скільки років ви прожили вдвох чи були у вас у шлюбі діти. Це можливість самоствердитись? Чи священний жіночий обов'язок?

Про самоповагу

Навіть якщо він буцімто зламав вам життя чи розбив серце, пам'ятайте, ви ділили з цією людиною ліжко та життя. Не будьте сукою, яка гавкає услід  проїжджаючій машині. А те, що ви не змогли зберегти стосунки — і ваша провина теж. Однак, якщо ви погано відзиваєтеся про будь-яку з колишніх, то, як правило, це скоріше характеризує вас, ніж цих самих колишніх.

Днями стала свідком ситуації, яка дуже влучно характеризує більшість дівчат та жінок. Жінка, років 30. Чоловік, за 40. Львівська кав'ярня. Побачення. Квіти. До розмови не прислухалася, але не змогла не звернути увагу, як пані вже хвилин 20 лаяла свого колишнього чоловіка. Мовляв, зрадник і покидьок. Мужчинчик, мляво колупав пляцок і роздивлявся власний годинник. У якийсь момент йому урвався терпець. Він “раптово” згадав про якусь важливу зустріч. Розплатився, попрощався і пішов геть. І щось мені підказує, що вони більше не побачаться.

Про антирекламу

Не намагайтеся кинути лайном у спину своєму колишньому. Йому пофіг. А ви виглядаєте жалюгідною базарною бабою.

Чого ви добиваєтесь? Щоб ваш новий партнер вас підтримав і сказав: “Так він покидьок, а ти найкраща!”. Ні, не буде такого. Не забувайте про чоловічу солідарність і здоровий глузд. Якщо попередній хлопець чи чоловік вас кинув, то значить з вами щось не так. Не робіть собі антирекламу. Аналізуйте.

І запам'ятайте, його теперішня дівчина не “сука, стерва чи мимра”, а лише його теперішня дівчина.  Він пробує будувати нове життя. Якщо ж у вас цього не виходить — запитайте в себе хто в цього винен?

P.S. Так, чоловіки теж обговорюють своїх колишніх. Це передбачливо. Тому, прислухайтеся, як ваш партнер говорить про своїх значущих колишніх. Можете розслабитися, якщо в розмові він бере на себе частину відповідальності за те, що їхні відносини зіпсувалися. Не більше, не менше… Якщо звинувачують або лають колишнього чи колишню – пам’ятайте, ви – наступні, коли між вами виникне конфлікт.