12924616 1049497885116761 5864869621218056393 nЖив собі на світі чоловік, який мав гарну постанову жодного дня не втратити, щоб не зробити доброго діла. І от раз, заправивши повен бак пального, під’їхав до Макдональдсу і чекав, щоб приготували для нього булку з сосискою і горня гарячої кави. Поки чекав, спостерігав у дзеркало заднього виду, як за ним збирається черга з машин і коли забирав замовлення, попросив, щоб наступна машина, яка під’їде, отримала каву за його рахунок. Хлопчик у віконечку посміхнувся і взяв гроші за наступну каву...

Коли під’їхала старша бабця і замовила каву, юнак радісно вигукнув:

- Для Вас, пані, сьогодні ця кава нічого не коштуватиме, попередній пан заплатив за цю каву, щоб потішити Вас...

Бабця засміялася і відповіла:

- Знаєш, я зроблю так само!

Цілий день у віконечку світилася чиясь посмішка, люди були захоплені і заохочені такою грою, і кожен купував каву для наступного, а вже під вечір, коли в місті стає тихо і майже не людно, юнак посміхнувся і сказав:

- Як гарно пройшов день, і не програв ніхто, окрім того першого чоловіка, який приніс себе в малу жертву, щоб виграли всі!

P.S

Повертаючись додому, я зайшла в крамничку, щоб також купити каву для іншого, але не для того, що позаду черги, а для того, що попереду лінії оборони. Напевно, стомлений і сумний, і йому так пахне спокій львівського дому з ароматом гіркої кави. То ж, якщо і ТИ хочеш віддати горня кави для іншого, я починаю збірку з цього понеділка!!!! (каву і чай можна приносити або як завжди до мене в аптеку, або в церкву на Сихові Різдва Пресвятої Богородиці в рамках проекту "Зігрій теплом того, хто тебе береже!", або ж в інші пункти збору допомоги для солдатиків.