22490101 1451423474912610 196537926668989422 nСталося таке, що досі не можу до себе прийти. Воїнів-героїв довелося заносити на інвалідних візках у приміщення військкомату, що в місті Яворові, – для нагородження однією з солідних львівських фірм з нагоди Дня ЗСУ та наступаючих новорічно-різдвяних свят. 


Справа в тому, що центральний вхід у військкомат пандусом не обладнаний, бо районній владі не того. А запасний вхід у цей режимний об’єкт проходить через коридор, заблокований однією із структур Яворівської райдержадміністрації. Та і він для людей з обмеженими можливостями не підходить, бо пандус біля крутих сходів та дорогих дверей – обладнаний для годиться (більше нагадує ешафот).

Щоправда, пані держслужбовець на прохання військових таки дозволила проїхати інвалідам – учасникам АТО через коридор, вистелений нею світлою плиткою. Однак опісля події двері сюди знову заперла. Чому? А тому, що цим ходом можуть користуватися ще й журналісти та відвідувачі редакції газети «Яворівський голос», які своїм старим взуттям годні подряпати цю плитку.

Редакція «ЯГ» вже дала собі спокій з цією проблемою, яку не можуть вирішити вже роками можновладці. І комісії були, і до голів РДА зверталися, навіть – про це знає голова Львівської ОДА Олег Синютка. Отож журналістам до проблем не звикати, як і до вирішення їх самотужки. Приймаємо людей навіть і на вулиці… Якщо треба, то можемо лазити в кабінет і крізь вікно…

Але… Сьогоднішнього прикрого випадку редакція «Яворівського голосу» не стерпить.

Влада над журналістами може знущатися, скільки хоче: все витерпимо. Однак над Новітніми Українськими Героями – зась!