4541564515Центр ім. Климентія Шептицького про який сьогодні в часі свого річного звіту говорив чільник Львова п. Андрій Садовий і який має постати у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького є компромісною пропозицією, яку було випрацювано у рамках спільної робочої групи, яка вже майже два роки працює над тим, щоб створити максимально ефективну та справедливо історичну концепцію розвитку Музею і Свято-Іванівської Лаври.

Цей центр, за попередніми домовленостями, повинен стати альтернативою візит-центру, який вже встиг набути скандальної слави.

Новий Центр ім. Климентія Шептицького повинен стати науково-освітнім центром, на подобу Центру ім. Андрея Шептицького, який стає чудовим центром зустрічі культури, духовності, мистецтва, тощо.

Наш новий Центр ім. Климентія Шептицького, маємо велику надію, сповнить задуми засновників цього місця - братів Андрея та Климентія Шептицьких. Саме тут, ще у далекі 30-і роки минулого століння через створення Свято-Іванівської Лаври і перенесення церкви з с. Кривки вони створили обитель, у якій духовність і культура замешкали навіки!

Благослови, Боже!