12507558 873594339430449 7731200987240813393 nБо у теперішній Львівській міській раді вирішили всерйоз переконувати усіх львів‘ян, що принцип можна продати саме за сім мільйонів гривень.

А скільки може коштувати для людини поняття «принцип»? Сто доларів? Мільйон гривень? За скільки його можна продавати? Де побачити ринкові ціни?

Саме сім мільйонів знижки для міста нібито пропонує дехто Ігор Чуркін - багатий дядько з Росії, який не без допомоги спецслужб країни свого походження розвалив колишній Львівський автобусний завод.

В 2009 році місто купило у Чуркіна неякісні автобуси - ЛАЗи. Дотепер не платило і публічно стверджувало, що не буде. Сума боргу - 27 мільйонів гривень.

Борг самого ЛАЗу перед людьми і державним бюджетом - на порядок вищий.

У влади міста є можливість заплатити ці 27 мільйонів через виконавчу службу безпосередньо ЛАЗу, де б ці гроші розсіялися на зарплату обдуреним працівникам заводу і на багатомільйонні платежі до бюджету і пенсійного фонду. І ніякий Чуркін не побачив би цих грошей, ніколи.

Але там так не хочуть.

На заміну знижки для міського бюджету у сім мільйонів Чуркін отримує 20 мільйонів гривень прямо собі в кишеню через фірму-прокладку, вкотре кидає через плече усіх колишніх працівників ЛАЗу, яким десятками років не платив зарплати, і успішно святкує завершення прибуткової афери у своєму рідному селі біля Уральських гір.

Міська влада всерйоз собі вирішила що такий варіант - прекрасний, і в четвер пропонуватиме на затвердження депутатам саме його. Причому, вже вдруге - вперше намагалися протягнути такі домовленості у жовтні 2017-го.

Продати репутацію Львова за сім мільйонів гривень.

Заради цього зараз шантажують депутатів.

Заради цього зараз намагатимуться створити картинку загрози конфіскації усіх комунальних автобусів, бо нібито Чуркін тисне на місто через виконавчу службу, аби вибити свої гроші.

Заради цього виводитимуть водіїв маршруток на страйк, аби тиснули на депутатів для прийняття «правильних» рішень.

То за скільки, кажете, можна продавати місто злодіям з Росії?