17353441 1860375290911083 8517869502655522731 nВідбулась чергова інформаційна атака кремлівських пропаґандистів проти Польщі та України. Срач підхопили українські журналісти і рознесли в інформаційному просторі України. Їм допомагає клімкінське МЗС. А, насправді - нічого не було і не буде, тому, що не буде взагалі! Польська троглодитська популістична партія "Кукіз15" спробувала нагадити, але польські депутати й урядовці (перед усім - Генеральний прокурор) мають клепку в голові, освіту, а не куплені дипломи. Тому цей закон із запропонованими популістами змінами - не може бути прийнятий. Тому, що він - неприйнятний.

Розкажіть це усім. 

Це - вразлива тема. Відклав усе, щоб в ній розібратися та дати об'єктивну інформацію. Тому, що "українські" ЗМІ неспроможні дбати про щось, окрім відпрацьовування кремлівських срібняків.
.
Так, учора Сейм нічого не схвалив, учора відбулося друге читання (а ще має бути третє і дискусія в Сенаті, який уже раз, торік у березні, відправив такий законопроект до смітника) законопроекту про зміну закону про Інститут Національної Пам’яті.

Законопроект, направлений до Сейму ще в жовтні 2016 передбачає зміну ст. 1 закону про Інститут Національної Пам’яті.
Мова йдеться про те, що: "Особи, які у Польщі, публічно, всупереч фактів, будуть заперечувати, що українські націоналісти з УПА, ОУН та члени СС Галичина і Нахтігель знищували мирне населення на Волині та в Галичині, вдавалися до насильства, терору, порушення прав людини, підлягають кримінальній відповідальності."

Сейм, у першому читанні, відкинув цей законопроект і направив його назад до комісії сейму. Генеральний прокурор (міністр юстиції), який бере участь у законотворчому процесі, висловився про проект критично і зазначив, що несприйнятним є вислів «український націоналіст», тому, що невідомо, як визначити, хто ним був і це настільки неточно, що не може так бути.

У комісії проект тримали та блокували понад рік, врешті решт уточнили те, що критикував генеральний прокурор. Вислів «український націоналіст» частина депутатів (з партії "Кукіз15") запропонували замінити висловом «бандерівський націоналіст». І Сейм, на засіданні 25 січня 2018 року, поправки прийняв. Наступного дня, 26 січня 2018 року, відбулося термінове засідання комісії сейму та на сайті Сейму оприлюднений результат обговорювання законопроекту після другого читання і голова комісії (зі своїм заступником) просять Сейм відхилити ці поправки.

Ще має бути третє читання, розгляд в Сенаті та рішення президента, який, очевидно, не підтримає цей закон у такому ("кукізському") вигляді.
Закон неприйнятний та містить абсурдні визначення. Цікаво, як суд чи прокурор мав би визначити, ким був «бандерівський» чи «український» націоналіст? Саме Генеральний прокурор підкреслив, що з таким визначенням закон буде мертвим. І мабуть має рацію.

А, Генеральний прокурор в Польщі, хоч і не кум президента, але має вплив і вагу, до його думки прислуховуються.
.
В Україні немає кому сказати правду про це.

На якому етапі перебуває законопоект можна слідкувати тут.