Turyk3080Ким мріяли стати в дитинстві? Чи планували бути банкіром?

Скажу відверто: у дитинстві я любила колядувати на різдвяні свята, бо розуміла, що можна заробити чималі кошти. З ранніх років маю справу з грішми і мені завжди це вдавалося, тому обрала професію банкіра.

Причиною вашого успіху став ранній старт у банківській справі. Звідки у Вас стільки мотивації?

IMG 5265У «ПриватБанк» пішла працювати у 17 років, тоді займалася видачею кредитів. Це була неймовірна школа життя, адже я вчилася сама, без жодної допомоги. Можливо, мій процес просування кар’єрною драбиною був довгим, але вже понад десять років працюю у банківській сфері й обожнюю свою роботу. Для мене важливо спілкуватися з працівниками, колегами, клієнтами, допомагати їм та консультувати – це захоплює. Мені цікаво, що буде завтра, яким буде новий день, мене мотивує моя любов до життя.

Які лідерські якості необхідні для керівника?

Turyk2897Я вважаю, тут влучний вислів: «Лідер повинен направити, розібрати проблему, допомогти висвітлити сильні сторони та подолати слабкі». У лідерських якостях кожного керівника має бути людяність, чітко поставлена мета та вміння направити свою команду на результат.

Як боретеся з вигоранням та налаштовуєтеся на роботу?

Якщо людина любить те, чим займається, та постійно розвивається, тоді у неї немає жодного емоційного вигорання. Кожного вечора у мене є свої ритуали: спорт або читання книг. У спортзалі я забуваю про всі проблеми, адже дві години насиченого тренування загартовують. Кілька років займалася боксом, завдяки якому навчилась зосереджуватися та концентруватися на певній цілі. Я вважаю, що спорт – це найкращий засіб відновлення емоційного балансу, а улюблена справа повинна приносити лише заряд енергії.

Чи є місце сили, що Вас надихає?

Це Львів, де живу і працюю багато років. Достатньо прогулятися центром міста, після важкого робочого дня, і зразу з’являється гарний настрій. Я прихильниця Західної України та карпатських гір – це справді надихає.

Усі говорять про девальвацію гривні. Наскільки критична буде ситуація і що робити українцям?

Гривня, на жаль, не є відконвертованою валютою, як долар США чи євро, тому випуски в Україні нових обігових одиниць у великій кількості приведуть до різкої девальвації та інфляції.

У що найкраще вкладати гроші? Та як навчитися їх заробляти?

Я вважаю, що лише фахівець своєї справи зможе заробити кошти. Не важливо, чи людина малює картини, чи рахує гроші, – вона повинна концентруватися не на заробітку, а на якості. Кожен вкладає гроші по-різному: нерухомість, розвиток бізнесу, депозити. Останнє, до речі, - досить хороший варіант: безпечно і стабільно, адже відсоткова ставка рятує від інфляції.

Ваші Топ-3 необхідні риси для побудови кар’єри…

Наполегливість, працелюбність, вміння ставити перед собою мету і орієнтуватися на результат – саме ці якості дають нам змогу досягнути успіху. В будь-якій справі дуже важлива командна робота і здатність рухатися разом, у нас немає поділу на чоловіків та жінок. Я вважаю, що лише об’єднавши таланти всіх працівників можна досягнути результату. В мене дружній колектив: разом святкуємо перемогу та переживаємо невдачу. Коли ти один, то можеш мало, а коли нас багато, ми можемо все!