v ukraine izmenjatsja prav 1024x574Сьогодні, 15 лютого, відбулася робоча зустріч з керівником ПФ у Львівській області щодо запитів наших пенсійних справ громадян, які проживали в Криму до ФСБ Російської Федерації.

Про це повідомила голова громадської ради при СБУ Львівській області Галина Янко.  

27858122 775253432669855 8131549142179557670 n«Позиція щодо запитів Пенсійним Фондом України ґрунтується на «Угоді про гарантії прав громадян держав-учасниць СНД в галузі пенсійного забезпечення» від 13.03.1992 року. Хочу наголосити, що керуючись цією Угодою, Пенсійний Фонд України визнає тимчасово окуповану територію, зокрема Крим - територією Російської Федерації, а це неприпустимо! Ми не можемо надсилати персональні дані наших громадян країні окупанту на підставі цієї угоди, бо Крим - це Українська земля!

Наших громадян, що жили в Криму до окупації зрадили двічі, вперше - це коли покинули їх на призволяще ворогові, вдруге - це коли здають їхнє місцеперебування і персональні дані на мирній територї України. Сім‘ям переселенців приходять погрози, вони бояться за безпеку своїх родин, а правоохоронні органи, на жаль, не реагують на це. 

Тому, сьогодні напрацьовано звернення до Кабінету Міністрів України щодо «Внесення змін до Постанови КМУ від 8 червня 2016 року за номером 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам»», яким ПФУ зобов‘язний надсилати ВИКЛЮЧНО запит про отримання електронної пенсійної справи отримувача пенсій, без запитів до країни окупанта. (На сьогодні ПФУ надсилає запити у письмовому варіанті у ФСБ).

Ми можемо скільки завгодно кричати про зраду, але ніхто замість нас не вирішить наші проблеми з зрадниками всередині цієї крани. Дуже хочу аби правоохоронні органи, зокрема і Служба Безпеки України поцікавилися де народилися і навчалися керівники ПФУ», - написала вона.