rozmalyovani kompostery u tramvayah lvova 2 Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні до мешканців міста прокоментував позицію міської ради щодо пільгового перевезення пенсіонерів у міському громадському транспорті, повідомила прес-служба ЛМР.

"Хочу коротко ще раз прояснити ситуацію з пільговими перевезеннями у Львові і як буде розвиватись ситуація.

На сьогодні львівські пенсіонери їздять безкоштовно лише в громадському транспорті, який знаходиться у власності громади. Це стосуються електротранспорту і тих автобусів, які є в нашому підпорядкуванні. Приватники почали брати гроші.

Причиною є відсутність чіткої позиції держави. З одного боку Уряд своєю Постановою вирішив, що пенсіонери мають таку пільгу, а з іншої - банально забув передбачити на це кошти в бюджеті. 

Міська влада Львова станом на сьогодні прийняла рішення власними зусиллями забезпечити 90 тисяч львівських пенсіонерів цією пільгою в межах комунального транспорту. В рік місту це коштує 180 мільйонів гривень.

Це не просто для Львова, але будемо притримуватись цієї позиції. Електротранспорт і комунальні автобуси залишаться наразі безкоштовними для пенсіонерів.

З іншої сторони ми повинні розуміти, що на пільги, а також на закупівлю нового транспорту потрібні кошти і сьогоднішні тарифи не відповідають цим завданням. Для прикладу, при розрахунковому тарифі в 5 гривень 55 копійок ціна на проїзд в трамваї залишається 3 гривні. Тут нас чекають зміни", - заявив мер Львова.