1450635 640x360Апеляційний суд Львова скасував накладений штраф на екс-чиновницю Облдержадміністрації Поліну Лі. Про це пише zaxid.net.

Ще минулого року патрульна поліція затримала тоді ще керівницю департаменту міжнародної допомоги за нетверезе водіння транспортним засобом. Як повідомили в органах, близько 3-ї години ночі 14 жовтня 2017 року було зупинено автомобіль BMW X1, за кермом якого знаходилась Поліна Лі. На місці патрульними було проведено перевірку, яка показала 1,25 проміле. 

У постанові львівського Апеляційного суду за 14 лютого йдеться ж про те, що рішення першої інстанції є не вірним, оскільки ґрунтувалось на експертизі, яку проводили аж через три дні після інциденту.

"Згідно представленого висновку щодо результатів медогляду на стан алкогольного сп'яніння від 14 жовтня 2017 року, який було проведено 14 жовтня о 05:20, ознак сп'яніння у Поліни Лі не виявлено. Апеляційний суд вважає, що суд першої інстанції безпідставно мотивував свій висновок про керування Поліною Лі авто у стані алкогольного сп'яніння результатом токсикологічного дослідження від 17 жовтня 2017 року. Окрім цього, як вказано у результатах токсикологічного дослідження від 17 жовтня, воно проводилося 17 жовтня у той час, коли сама подія відбулася 14 жовтня", - пише у постанові.

Сама ж колишня чиновниця ЛОДА про таку експертизу дізнається вперше і стверджує, що кимось спеціально був пошкоджений алкотестер.

"У постанові суду вказано, що результати перевірки водіїв на стан сп'яніння мають оформлятися висновком медиків. Натомість суд першої інстанції взяв до уваги результати експертизи, яка нібито проводилася за три дні після того, як на мене склали протокол. Хоча я лише раз здавала кров і це було 14 жовтня – у день інциденту. І висновок медиків підтверджує, що у мене не було ознак сп'яніння. Тому звідки виник цей інший документ, мені невідомо", - коментує жінка.

Нагадаємо, що на четвертий день після інциденту, Поліна Лі написала заяву на звільнення.