drogobych2Ще 65 лелечих сімей на Львівщині цього року отримають нові «єврооселі». Львівські енергетики продовжують встановлювати безпечні платформи під лелечі гнізда на опорах ліній електропередачі. Про це повідомили в ПрАТ «Львівобленерго».

Бузьки полюбляють гніздитися на електричних стовпах, а це наражає лелечат і дорослих птахів на небезпеку ураження струмом.

Також сусідство електромереж і лелечої домівки призводить до коротких замикань та перерв в електропостачанні споживачам. Тож, аби захисти і птахів, і електромережі з 2005 року ПрАТ «Львівобленерго» долучилося до міжнародної ініціативи «Захист білого лелеки».

Традиційно енергетики працюють над облаштуванням помешкань для бузьків від осені до кінця березня — часу, коли лелеки повертаються на Батьківщину.

Цього року нові «єврооселі» отримають лелечі родини у Буському, Жовківському, Пустомитівському, Турківському, Золочівському, Сокальському, Яворівському, Перемишлянському, Городоцькому, Стрийському та інших районах.

Загалом з 2005 по 2018 рік працівники ПрАТ «Львівобленерго» встановили майже 1400 безпечних платформ для лелек на опорах ліній електропередачі.