814e79a pysanky2Із 2 до 8 квітня у Львові проведуть акцію «Блакитний Великдень», у межах якої збиратимуть кошти на підтримку дітей із аутизмом, пишуть 032.ua.

Як розповіли організатори події, символічним буде те, що писанки розфарбують у блакитний колір, а саму акцію розпочнуть у Всесвітній день інформування про проблеми аутизму - 2 квітня.

Ідея проведення акції належить львівським пластунам та представникам Обласного дитячого психоневрологічного диспансеру, які реалізовуватимуть блакитні писанки й збиратимуть кошти наоблаштування ігрового майданчика на території лікарні та придбання розвиткових ігрових стендів.

“Процес оздоровлення дитини є неперервним,тому ми маємо намір створити добре лікувальне середовище у межах установи. Такий майданчик та розвиваючі бізіборди на стінах біля кабінетів зроблять час перебування дитини у Диспансері цікавим і корисним”, - розповіла дитячий лікар-психіатр, координатор "Блакитного Великодня", Наталя Масяк.

Пластуни сподіваються зібрати близько 30 000 гривень, а писанки для проекту готують 20 волонтерів. До участі у акції запрошують долучитися майстринь, які вміють розписувати писанки та компанії, які могли би в себе реалізувати великодню атрибутику. Детальна інформація та майбутній фінансовий звіт - на сторінці події у Фейсбуці.