foto04200Станом на сьогодні рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради заборонено будь-які атракціони у центральній частині міста, зокрема, на проспекті Свободи на площі перед Оперним театром. ЛКП «Муніципальна варта» вилучила машинки у власника, однак суд зобов’язав ЛКП повернути їх підприємцю. Управління безпеки міста та юридичний департамент напрацьовуватимуть механізм, аби вирішити цю ситуацію, оскільки площа перед Оперним театром знову переповнена електромашинками, пишуть на сайті ЛМР.

"Усі машинки, які нами були вилучені і були передані на адмінкомісію до суду, повернуто власнику. Усі суди й інстанції прийняли таке рішення. Через це ми зобов’язані повернути усі електромашинки власнику, бо ми не можемо тримати їх постійно. Ми їх вилучили, однак тримати у себе можемо до рішення суду. Суд має два варіанти: продати ці машинки або віддати власнику. Власником на машинки є приватний підприємець, він представив документи, до нас прийшла виконавча служба і поліція, тому ми ці машинки змушені були повернути власнику. Тому цей процес має такий свій кругообіг", - повідомляють у місцевій раді. 

Як повідомляє начальник управління безпеки міста, поки важко вирішити таку складну ситуацію, адже навіть не всі жителі, що катають своїх дітей на таких машинках, розуміють заборону атракціонів. Поліція ж не має наміру активно втручатись у протистояння між підприємцем та ЛМР.

"Є поодинокі випадки, коли дитина заїжджає комусь в ноги, зокрема людям похилого віку, але люди на це ніяк не реагують. Однак є різні люди: одні за, інші проти, навіть були активісти, які підпалювали ці машинки", - коментує чиновник.