02 14 08 bp32 1На черговій сесії Львівської міськради депутати підтримали ініціативу безкоштовного проїзду школярів у громадському транспорті міста. «За» проголосувало 53 депутати.

Відтепер львівські школярі мають право не сплачувати за проїзд у громадському транспорті в будні з 7:00 до 20:00. Для цього вони мусять пред’явити оригінал учнівського посвідчення. Під час канікул, а також у вихідні та свята проїзд для школярів залишатиметься платним.

«Моя позиція як голови фракції УКРОПу у Львівській міській раді, а також позиція моїх колег-депутатів, які ініціювали та підтримували цю ухвалу, є незмінною – учні міста мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті під час навчання. Міський очільник Андрій Садовий тривалий час блокував це рішення. Натомість під тиском громадськості, зокрема ГО «Батьківська рада Львівщини, все ж виніс розгляд цього питання на сесію міськради і депутати одноголосно його підтримали», – каже депутат міськради Ігор Телішевський.

Проте, в ухвалі передбачено пункт про відсутність компенсацій з боку міста перевізникам. На практиці, це може означати, що  безкоштовний проїзд дітей залежатиме від доброї волі АТП та водіїв. 

"На словах усі перевізники за", - зазначив Садовий.

Нагадаємо, схожі пільги вже є в Івано-Франківську, що значно зменшує навантаження на гаманці місцевих батьків. Тепер і Львів є прикладом для інших міст України.