1 dytsafokДітей, що проживають поза межами Львова, безкоштовно прийматимуть до місцевих дитсадків за умови, якщо орган місцевого самоврядування перерахує для міста кошти за перебування дітей у ДНЗ. Відповідні зміни затвердили під час пленарного засідання Львівської міської ради сьогодні, 13 липня.

Відтак із 1 січня 2019 року ЛМР має укладати з місцевими органами самоврядування договір про здійснення міжбюджетних трансферів. Як уточнила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, із батьків за навчання дітей коштів не вимагатимуть. Про це пише Твоє місто.

У коментарі Zaxid.net вона також уточнила, що відповідна ухвала не впливатиме на дітей, які зареєстровані в інших областях, але фактично живуть у Львові, а також на переселенців зі Сходу та Криму.

Таким чином, під час реєстрації до дитсадка батьки мають надати договір оренди житла або довідку з ЛКП чи ОСББ будинку, в якому проживає дитина. Вартість перебування однієї дитини у дитсадку Львова, яку відшкодовуватимуть місцеві органи самоврядування, визначатимуть на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Додамо, що вартість перебування однієї дитини у ДНЗ Львова на рік становить 18,24 тис. грн. Відтак виділення коштів від ОТГ дозволить залучити понад 14 млн грн на утримання львівських дитсадків.