1 Sanzharevskiy2 e1515432858425У Львові закрили гучну справу проти колишнього соліста Львівського національного театру опери і балету, 35-річного Миколи Санжаревського, якого звинувачували в сепаратизмі і державній зраді, а також в розбещенні малолітньої, і занесли в списки сайту "Миротворець".

Справу по сепаратизму веде СБУ, і Санжаревський проходить там як свідок, "підозру" йому не вручали. Про це повідомляє Страна.ua.

А справу про "педофілію", яку розслідував Галицький відділ нацполіціі Львівської області, закрили за ч. 1 статті 284: відсутність кримінального правопорушення.

"Справа просто розсипалася, докази (скріншоти з соцмереж) були сфабриковані", - розповів "Країні" Санжаревський.

Зараз, зі слів Санжаревського, він намагатиметься поновитись в театрі.

Нагадаємо, інформацію про сепаратистські погляди соліста оприлюднила журналістка з Одеси Олена Добровольська. Вона опублікувала скріни зі сторінок з соцмереж Санжаревського, де видно, що він поширює інформацію антиукраїнського характеру та підтримує незаконну владу на окупованих територіях.

У стінах Львівської опери підтвердили, що колектив вже давно знає про антиукраїнські погляди Миколи Санжаревського, проте жодних дій щодо цього не вживалось.

Згодом керівництво Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької звернулося до Служби безпеки України та прокуратури стосовно Санжаревського.