1463911Відповідальним за підпал стерні на полі біля с. Суховоля виявився депутат Суховільської сільради Семен Дзюдзь. Ім'я зловмисника під час апаратної наради в ЛОДА 20 серпня оголосив начальник Держекоінспекції у Львівській області Микола Маланич, пише Zaxid.net

За тиждень до цього чиновники ЛОДА заявляли, що збираються «показово» покарати таємничого сільського депутата, якого спіймали під час підпалу стерні. Імені порушника посадовці тоді не називали, щоб він «не уникнув відповідальності».

1463911 1519941Тепер у ЛОДА підтвердили, що йдеться про Семена Дзюдзя, рідний брат якого Михайло Дзюдзь з 2010 року очолює управління державної пенітенціарної служби України у Львівської області. У 2016 році журналісти сайту «Наші гроші. Львів» виявили у генерал-майора внутрішньої служби Михайла Дзюдзя дві різні декларації про доходи за 2014 рік.

У коментарі Форпосту повідомили, що Семен Дзюдзь є рідним братом Михайла Дзюдзя, а не батьком, як раніше повідомлялось у ЗМІ.

Як і  Михайло Дзюдзь він працює депутатом, однак не сільської, а Львівської обласної ради, де представляє фракцію БПП «Солідарність».

Нагадаємо, Держекоінспекція обіцяла покарати горе-депутата.

Зазначимо, відповідно до чинного законодавства за випалювання сухостою передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 340 грн для фізичних осіб і удвічі більше – для юридичних осіб.

Львівська ОДА зверталась до Уряду з пропозицією підвищити штрафи за самовільне спалювання сухої трави. Штраф для фізичних осіб хочуть встановити на рівні 680-1020 грн, а для юридичних – 1360-1700 грн.