1 25508032 1542532125859967 8122605532337507174 n
Володимир Марусяк
Вчора, 26 вересня, стало відомо, що на хабарі зловили Володимира Марусяка -  члена комісії, яка відбирає кандадтів на службу у поліцію.

" Мені не відомі подробиці. Знаю лише те, що йому передав гроші родич кандидата на посаду опера, начебто, за позитивне голосування за нього після співбесіди учора (25.09). Власне під час передачі 500 доларів Володимир був затриманий співробітниками Управління захисту економіки", - пише Віка Балицька, львівська журналістка.

Саме вона та Володимир Марусяк, адвокат, були представниками від громадськості на цій комісії.

Прес-секретарка прокуратури Юлія Шевченко підтвердила факт затримання.

"Затримання відбулось в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція передбачає до 10 років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також конфіскацію майна. 
Затримували слідчі Нацполіції Львівщини спільно з УЗЕ за процесуального керівництва прокуратури.
Вирішується питання про повідомлення особі про підозру", - повідомляє вона.

У той час, Олеся Дацко, антизабудовна активістка, стверджує, що Володимир Марусяк ймовірно бере участь у махінаціях із Львівським геріатричним центром.

"Вололимир Марусяк - це адвокат фантомної громадської організації інвалідів "ЦЕНТР РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ІНІЦІАТИВ "ДІЯЛЬНЕ МИЛОСЕРДЯ", який представляє її в судах та на публіці у справі по землях геріатричного.

Ніхто і ніколи в публічному просторі не бачив членів цієї ГО. Ніхто і ніколи в публічному просторі не бачив керівника цієї го-шки. Немає відомостей про жодний проект, який вони реалізували. І взагалі, чи на даний час хоч один інвалід є у складі організації", - пише вона.

Олеся Дацко додала, що Марусяка призначили членом комісії незаконно, швидше за все.

"Делегувала у комісії з відбору кадрів нацполіції Володимира Марусяка і ГО "Гвардія патріотів", яку до 26 квітня 2018 року очолював Жидачек Андрій Богданович. Який є також серед засновників цієї ГО (ЖЖидачек Андрій Богданович, Кревнюх Василь Михайлович, Марусич Олександр Миколайович)
Виглядає, що пан Жидачек є Секретарем Пустомитівської районної ради , бо так каже його декларація. І він був керівником ГО, яка делегувала Марусяка до комісії і у той же час вже був секретарем Пустомитівської Райради.

Може я помиляюся, але згідно ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад" 

п.2.ст.6. "Депутат місцевої ради, обраний секретарем сільської, селищної, міської ради, головою, заступником голови районної, обласної, районної у місті ради, працює у відповідній раді на постійній основі і не може суміщати свою службову діяльність з 
іншою роботою, у тому числі на громадських засадах (за винятком викладацької, наукової та творчої у позаробочий час), займатися підприємницькою діяльністю, одержувати від цього прибуток, якщо інше не передбачено законом." 

Стаття 7. Несумісність статусу депутата місцевої ради  з деякими посадами та видами діяльності 

1. Депутат місцевої ради, який перебуває на посаді керівника  місцевого органу виконавчої влади чи на іншій посаді, на яку поширюються вимоги Конституції ( 254к/96-ВР ) та законів України щодо обмеження сумісництва, не може поєднувати свою службову діяльність на цій посаді з посадою сільського, селищного, міського голови, секретаря сільської, селищної, міської ради, голови та заступника голови районної у місті, районної, обласної ради, а також з іншою роботою на постійній основі в радах, їх виконавчих органах та апараті. 

Якщо я не помиляюся, то Марусяка за підписом Жидачека взагалі не мали права брати до комісії з відбору кадрів Нацполіції!

Цікаво, того що, ніхто не перевіряв?", - зазначає Олеся Дацко.