1 37721637 10213531956106876 2776372585049358336 n
Фото ілюстративне
Депутат Стрийської районної ради від УКРОПу Роман Матвійців вкотре виявив нелегальний забір піщано-гравійної суміші з русла річки Стрий. За словами укропівця, підприємство-порушника покриває місцева влада.

Роман Матвійців спільно з депутатом Стрийської районної ради Володимиром Півкачем та в.о. сільського голови Стриганцівської сільської ради Шалайко З.С., місцевими депутатами та жителями села провели виїзд на територію діяльності ВП «Стрийський кар’єр» філії ЦУП ПАТ «Укрзалізниця». Попри те, що наприкінці минулого року з ініціативи депутатів  Стрийська районна рада ухвалила рішення про заборону виконання будь-яких руслорегулюючих робіт на території району, депутати та активісти переконались, що кар’єр продовжує безперешкодно працювати!

«На території діяльності даного підприємства заходиться дробильно-сортувальний комплекс під який відвід земельної ділянки не проводився, дозвіл сільської ради та РДА, районної ради не отримано, - повідомив Роман Матвійців. - Підприємство користується старим Актом на землю, виданим на ще Львівську залізницю, радянського зразка. Важливо, що при зміні назви, структури, власника підприємства не обхідно переробити дозвільні документи; Крім того, «Стрийський кар’єр» не має дозволу на проведення робіт з підвищеною небезпекою».

Крім того, підприємство-порушник завдає великої шкоди довкіллю. Про це свідчать величезні ями в 50-метровій охоронній зоні русла річки Стрий, з яких незаконно видобули піщано-гравійну суміш. А відновлювати дамби, як того вимагає Акт гірничого відводу, тут ніхто і не збирався.

Місцеві мешканці до річки теж не можуть підійти з боку головної дороги – «Стрийський кар’єр» встановив тут рампи, які обмежують доступ людей до ріки.

Важливо, що ліцензія у даного підприємства закінчується у грудні цього року. Цікаво як вони планують продовжити свою діяльності при таких порушеннях?!