6787654567У Грядівській сільській раді Жовківського району не захотіли встановлювати меморіальну таблицю для вшанування пам’яті воїнів Української Галицької Армії. Про це повідомляє газета “Прикордоння”.

Нагадаємо, такі меморіальні таблиці були встановлені на початку листопада на території 20 сільських рад. Їх встановили з метою вшанувати пам’ять борців, які боролись за волю і належність України з нагоди 100-річчя проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Однак, незважаючи на те, що меморіальна таблиця була виготовлена, у Гряді не захотіли її встановлювати.

– Ми порушили це питання перед депутатами. Ті сказали дослухатись до людей. Представники церковного комітету заявили, що її (таблиці, – Авт.) нам непотрібно, – пояснив голова Грядівської сільської ради Михайло Василина. – У ті роки у нашому селі загинуло кілька воїнів, але тут вони не були похованими. Крім того, у нас є одна символічна могила, але поховання там немає.

За словами сільського голови, у розпорядженні громади та сільської ради немає інформації про те, чи є на її території поховання вояків УГА, січових стрільців чи інших борців за волю України того періоду. Тому встановлювати меморіальну таблицю у Гряді не будуть.

– Громада свою думку сказала. Я проти неї не піду. Крім того, не маємо де її (таблицю, – Авт.) вчепити.