1 76904672shot 1"Як депутат Львівської міської ради та керівник громадської організації «Варта- 1», я неодноразово отримував від мешканців Львова скарги на роботу автобусного маршруту № 32 «Головний залізничний вокзал – проспект Червоної Калини», – йдеться у його зверненні до мера міста Андрія Садового, яке Ігор Зінкевич зачитав на сесії Львівської міської ради 20 грудня.

Про це інформують на Інформаційному порталі депутатів ЛМР.

За його словами, люди скаржаться, що на цьому маршруті досі (при наявності у ЛК АТП № 1 автобусів великого класу) експлуатуються автобуси «Богдан А092», які, по-перше, незручні, по-друге, знаходяться у поганому технічному стані, а по-третє, після 20:00 з’їжджають із маршруту № 32 і фактично він перестає працювати в напрямку Сихова.

Оскільки траса автобусного маршруту № 32 проходить через густонаселені житлові масиви в районі вулиць Кульпарківської, Наукової та проспекту Червоної Калини та поєднує ці житлові райони із такими важливими інфраструктурними об’єктами як Головний та Приміський залізничний вокзали, а також із лікувальними закладами, Ігор Зінкевич пропонує замінити на маршруті № 32 автобуси малого класу автобусами великого класу, які надійшли цього року в експлуатацію Львівського комунального автотранспортного підприємства № 1.

"З огляду на це, прошу Вас дати протокольне доручення в.о. начальника Управління транспорту Олегу Партиці разом із керівництвом ЛК АТП № 1 внести зміни у паспорт маршруту № 32 і затвердити на ньому курсування автобусів великого класу, пристосованих для перевезення осіб із інвалідністю", – йдеться у зверненні.

Крім того, Ігор Зінкевич пропонує відновити маршрут трамваю№10, який курсував з кінця 2012 року і до початку реконструкції вулиці Личаківської на ділянці від вулиці Мечникова до вулиці Пасічної за маршрутом № 10 «Головний залізничний вокзал – вулиця Личаківська».

"На маршруті, як правило, працювало 5 трамвайних вагонів. Відповідно до розміщених у ЗМІ коментарів керівництва ЛКП «Львівелектротранс», трамвайний маршрут № 10 після його впровадження показав хороші фінансові результати, – зазначає депутат-укропівець. – Попри обіцянки керівника ЛКП «Львівелектротранс» Олега Берези, роботу трамвайного маршруту № 10 досі не відновлено. І це не зважаючи на те, що підприємство отримало із Берліна 30 трамвайних вагонів «Tatra KT4DM».