IMG 9914На пл. Соборній облаштували підземний контейнерний майданчик для збору твердих побутових відходів. Майданчик облаштовано відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради. Роботи виконало ТзОВ «Грінера Україна», яке є виконавцем послуг по збору і вивезенню ТПВ у Галицькому районі, повідомляють у міськраді.

На майданчику застосували найсучасніше обладнання з Італії. Наразі майданчик тестуватимуть 3 місяці, після чого буде прийматись рішення щодо встановлення таких майданчиків в інших районах міста.

Раніше їх планували встановити на вулиці Словацького, поблизу Львівського університету ім І. Франка, але в останній момент змінили розташування.

У відповідь на це директор НДЦ "Рятівна археологічна служба" Олег Осаульчук заявив, що у Львові продовжують руйнувати історичну спадщину, пише Гал-інфо.

Саме так прокоментував Олег Осаульчук інформацію про встановлення першого майданчика з підземними контейнерами для збору твердих побутових відходів на пл. Соборній,14 (навпроти ТЦ «Роксолана») у Львові.

На даний час служби міста без жодного археологічного нагляду вирили котлован і вже встановили підземні контейнери.

"Я вважаю, що це спеціально робиться наприкінці року, щоб нашвидкуручосвоїти бюджетні кошти. Тому не було дотримано жодних процедурних питань. Це є територія Галицького передмістя і всі роботи такого плану обов'язково повинні відбуватись під археологічним наглядом. А нас навіть не поставили до відома", - зокрема зазначив в коментарі Гал-інфо Олег Осаульчук.