56789876567Днями у Пустомитах парафіяни церкви Успення Пересвятої Богородиці взяли участь у своєрідному прощанні з колядою. До храму також завітав Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца.

Святкове Богослужіння проходило під спів Галицького академічного камерного хору. Родина Харабара зустріла Вларику із короваєм.

Єпископ очолив Святу Літургію.

Під час проповіді Владика переповідав недільне Євангеліє розкриваючи його суть та спілкувався з парафіянами і дітьми.

"Хочу щиро подякувати усій громаді та отцю Юрію, а також отцям Василю та Олексію, які тут моляться, за запрошення та таку теплу зустріч", - сказав на завершення Єпископ.

Також він привітав усіх, хто носить ім'я Ніна, просвітительки Грузії, з іменинами, побажав Божої ласки, миру, спокою та здоров'я.

"Поки ми готувались до сьогоднішньої події багато хто мене питав, що то за свято сьогодні. І я собі пригадав, як колись у семінарії наш віце ректор отець Роман завжди казав, що добрий бігун (спортовець) не той, хто добре стартував, а хто добре добігає до кінця. Сьогодні ми маємо відданя Йорданського празнику і ми десь підсумовуємо весь різдвяний цикл. Надзвичайно приємно, що ми сьогодні вітаємо у нашому храмі вас, боголюбивий Владико, бо ваша присутність завжди звеселяє і обнадіює серця вірних.

51253930 611014032676255 8684502762471292928 n
меценат Анатолій Гарайда
Також хочу подякувати таким чудовим колядникам — Галицькому камерному хору. А як відому усі колядники приходять, колядують і ми, традиційно, даємо їм коляду. І тим, котрий нам посприяв, щоб ми змогли цю коляду подати нашим гостям, є Анатолій Гарайда - меценат, що повернувся з Америки.

Він віднедавна став нашим парафіянином, мешкає біля храму Косми і Дем’яна і багато приклався до того, аби цей храм був звершений і оздоблений. Завжди відкликується на усі потреби громади. Своєю енергією та заповзятістю він запалює громаду до нових звершень на парафії і є справжнім патріотом свого міста, району та України. Тож користуючись нагодою, хочу висловити щиру подяку пану Анатолію та його родині за допомогу та активну участь у житті нашої релігійної громади", - сказав отець Юрій Чудяк.

На завершення перед присутніми виступив вертеп з наймолодших парафіян храму, а учасники камерного хору заспівали на прощання декілька українських колядок.

Ігор Салабай