7478 01У четвер, 31 січня, на засіданні 66 сесії Бориславської міської ради за ініціативи ВО "Свобода" було розглянуто рішення "Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста Борислава". Рішення отримало одноголосну підтримку депутатів. Про це повідомила прес-служба Бориславської міськради.

Рішення було прийнято з метою уникнення ескалації напруги в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі, задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації на території міста Борислава буде встановлено мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту до моменту повного припинення окупації території України.

7474 01Відтак управлінню культури, молоді, фізичної культури та спорту і відділу економіки та торгівлі цим же рішенням доручено вжити заходів щодо проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про нововведений мораторій.

Нагадаємо, нещодавно у Славську депутати селищної ради установили мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах. 

Зазаначимо, що 22 листопада у Трускавці на сесії міської ради депутати також ухвалили рішення про заборону російського контенту.

Їх підтримали депутати Яворівщини, прийнявши аналогічну заборону.

Нагадаємо, Львівщина запровадила мораторій на російськомовний культурний продукт.

7478 03