1 5737nsho58458t 1Національний Антарктичний Науковий Центр (НАНЦ) визначився із командою зимівників 24-ої української антарктичної експедиції.

Як повідомили на сайті НАНЦ, цьогоріч рекордна кількість людей висловила бажання працювати на станції “Академік Вернадський” - 178 осіб, з них 32 жінки, - передає 032.ua.

На основі конкурсу обрали дванадцятьох науковців, що зимуватимуть в Антарктиді: 10 чоловіків та двох жінок. Велика частина (8 осіб) з учасників уже мала досвід роботи на станції.

Керівником групи зимівників став доцент кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка - Ігор Дикий, який має значний досвід зимування в Антарктиді.

До складу 24-ої УАЕ також увійшли: геофізики Євгеній Бріллінг із Закарпаття та Богдан Гаврилюк із Харкова (який уже восьмий раз їде в Антарктику), метеорологи Олександр Зулас із Одеси, Сергій Разумний і Тарас Білий, біолог Оксана Савенко, лікар Наталія Бабій з Києва, механік Антон Омельченко, електрик Андрій Голубенко - також зі столиці, системний адміністратор зв’язку Олександр Квятковський із Нової Каховки, кухар Богдан Паламарчук із Києва.

Наразі усі спеціалісти проходять медичне обстеження та беруть участь в тренуваннях перед виїздом. У Антарктиду українці поїдуть наприкінці березня 2019 року та пробудуть на станції “Академік Вернадський” цілий рік.