1 vodj.r695x430Львів'янин Андрій Сеньковський зареєстрував петицію "Про скасування рішення ВК ЛМР № 62 «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті»".

"25 січня Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення № 62 «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті», яким встановлено тариф на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті для автобусів, які працюють у “звичайному режимі“, режимі “експрес“ та “маршрутне таксі“, у розмірі 7,00 грн. за 1 поїздку. 
Врахувавши, при цьому, листи ЛК АТП № 1 від 25.09.2018 № 845/02, ТзОВ “Фіакр-Львів“ від 14.09.2018 № 337, ТзОВ “Успіх БМ“ від 27.09.2018 № 439, ТзОВ “Міра і К“ від 14.09.2018 № 152 та ПАТ “Львівське АТП-14630“ від 17.09.2018 № 664, зростання цін на ринку нафтопродуктів, значне зростання заробітної плати, зростання цін на запасні частини та рішення виконавчого комітету від 25.01.2019 “Про забезпечення безкоштовного проїзду пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю III групи у міському транспорті м. Львова“. 
Слід зазначити, що приймаючи дане рішення виконавчий комітет, який зобов’язаний діяти в інтересах територіальної громади, таких інтересів не врахував. 27.01.2019р. та 02.02.2019р. львів’яни вийшли на акцію протесту, висловлюючи своє обурення підняттям ціни на проїзд, окрім того, зазначене рішення ВК ЛМР викликало масове обурення мешканців Львова у соціальних мережах. 
Обґрунтовуючи такий тариф, члени виконкому покликались на розрахунки перевізників, за якими вартість проїзду становить 8,21 грн., різницю між запропонованим та затвердженим тарифом відшкодовуватимуть із міського бюджету, на що вже передбачені кошти в розмірі 240 млн.грн. 
Проте, вважаємо такі розрахунки не об’єктивними. Адже, для проведення будь-якого розрахунку необхідно мати насамперед вихідні дані. Оскільки, перевезення відбувається за необлікованим обігом пасажиропотоку та, відповідно готівкових коштів, перевізники не могли надати точні вихідні дані для проведення розрахунку. Більше того, зважаючи на те, що різницю між запропонованим та затвердженим тарифом відшкодовуватимуть з бюджету міста Львова, ми мешканці Львова категорично проти такого відрахування бюджетних коштів, адже, такі підрахунки не можуть бути прозорими та точними. 
Відповідно до ст.19 Конституції України, ч.3 ст.24 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України. 
Основний Закон визначає місцеве самоврядування, як право територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення у межах Конституції України і законів держави, а також закріпляє припис, згідно із яким органи місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законом, приймають рішення, які є обов’язковими до виконання на відповідній території. Гарантоване державою місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою через міські ради та їх виконавчі органи і передбачає правову, організаційну та матеріально-фінансову самостійність, межі якої встановлені Конституцією та законами України. 
Зазначене рішення ВК ЛМР не висловлює волі територіальної громади, а навпаки суперечить їй, та не відповідає вимогам закону, в т.ч. Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності“.. 
Відповідно до п.9 ч.1 ст. 59 ЗУ «Про місцеве самоврядування», рішення виконавчого комітету ради з питань, віднесених до власної компетенції виконавчих органів ради, можуть бути скасовані відповідною радою. 
Зважаючи на викладене, просимо вас, депутатів Львівської міської ради ініціювати на сесії ЛМР вирішення питання про скасування рішення ВК ЛМР № 62 «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті» ", - йдеться в описі петиції.

Електронна петиція зареєстрована сьогодні, 6 лютого, та на цей час за неї проголосували 7 осіб із 500 необхідних.

Форпост також писав: У Львові водій маршрутки накричав на пенсіонерку, бо вона їхала безкоштовно