54453543Вчора, 27 лютого, у с.Баня-Лисовицька відбулись збори прихожан храму Покрови Божої Матері, підпорядкованому московському патріархату. Про це повідомив "Правий Сектор. Стрий"

Згідно закону №4128-Д щодо зміни релігійними громадами підлеглості, який Верховна Рада ухвалила 17 січня, рішення про зміну підлеглості та внесення змін або доповнень до статуту ухвалюється загальними зборами релігійної громади та не менш, як двома третинами її складу.

Ці дві третини вираховуються від необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади. Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту засвідчується підписами членів релігійної громади.

Отож, за результатами вчорашніх зборів (на яких також були присутні учасники бойових дій російсько-української війни) рішення про підлеглість релігійної громади храму Покрови Божої Матері до Української Православної Церкви та направлення звернення до Дрогобицько-Самбірської Єпархії ПЦУ про приєднання до свого кліру, було прийнято майже одноголосно, за виключенням одного голосу проти.