1 s76h856o8t5 811 березня свій 90-річний ювілей відзначає Олександра Сербенська – докторка філологічних наук, журналістка кафедри радіомовлення і телебачення, заслужена професорка Львівського національного університету імені Івана Франка, дійсна членкиня НТШ, академік АН Вищої школи України.

Про це повідомляють у Науковій бібліотеці університету Івана Франка.

Народилася 1 березня 1929 року в містечку Золотий Потік на Тернопіллі, де і пройшли дитячі роки. 1947 р. закінчила Бучацьку середню школу. Навчалася та працювала у Львівському університеті імені Івана Франка, а також у Яґеллонському та Вроцлавському університетах Польщі. Досліджує: культуру української мови, термінознавство, лінґводидактику, комп’ютерні програми для вивчення української мови. У доробку вченої більше 200 наукових праць.

"За свою багаторічну працю удостоєна звання Відмінниці освіти України у 1999 році. Також отримала почесний знак Міністерства освіти і науки України “За розвиток вищої освіти. Петро Могила” у 2009 році. У 2011 році була нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, а у 2014 – почесною Грамотою Центрального комітету працівників освіти і науки України. Вітаємо Олександру Антонівну з ювілеєм та пропонуємо Вашій увазі видання вченої з фондів Наукової бібліотеки!", - інформують у бібліотеці.