Stolbnyak 817x410У львівському дитсадку №130, що на вулиці Трильовського на Сихові, виник спалах гострої кишкової інфекції. Як повідомили джерела Форпосту, із вечора п'ятниці, 29 березня, близько двох десятків дітей, які навчаються у різних групах, страждають на нудоту та розлади шлунку. Четверо з них зараз знаходиться у львівській Інфекційній клінічній лікарні на вул. Кирила і Мефодія, 22.

Є підозри, що причиною отруєння могло стати м'ясо. Інші ж підозрюють інфекційне захворювання.

Як повідомляють батьки дітей, троє дітей, які з різних причин не вживали м'яса, на стан здоров'я не скаржились.

Одному із хлопчиків лікарі поставили діагноз "гостра кишкова інфекція". 

Батьки інших дітей, що лежать у лікарні кажуть, що зараз малюки перебувають під крапельницями та проходять лікування антибіотиками.

Додзвонитись до завідувачки дитсадка №130 Корди Вероніки Назарівни журналістам Форпосту не вдалось.

Оновлено. Як повідомила Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, уЛьвівській обласній інфекційній клінічній лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 4 дітей з числа вихованців дитсадку №130 з ознаками гострої кишкової інфекції. 

Амбулаторно в ЗОЗ зареєстровано звернення ще 4-х вихованців ДНЗ. Тривають лікувально-діагностичні заходи. Стан усіх хворих з позитивною динамікою. 

Збудник інфекції наразі не визначили.

Лікарі нагадують, що основними заходами профілактики кишкових інфекцій є:

- Використовувати для пиття лише перекип’ячену воду або бутильовану (воду гарантованої якості);
- Дотримуватись правил особистої гігієни;
- Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання;
- При неорганізованому відпочинку для пиття та приготування їжі мати з собою запас питної води; для миття посуду і рук використовувати тільки перекип’ячену воду або воду гарантованої якості;
- Перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою; для споживання дітьми – обдати окропом;
- Перед приготуванням та вживанням їжі обов’язково мити руки з милом;
- Обов’язково мити руки після відвідування туалету;
- Готова їжа може зберігатися без холодильника не довше 2-х годин;
- При виготовленні багатокомпонентних салатів з майонезом їх слід споживати лише в день виготовлення;
- Сирі продукти і сировина не повинні зустрічатися з готовими виробами на одному кухонному інвентарі;
- Слід пам’ятати, що організм – не смітник! Не вживайте їжу сумнівної якості;

У випадку виявлення перших ознак захворювання потрібно терміново звернутись до лікаря.