lopata«Альфа-Джаз» анонсує на червень новий фестиваль під гаслом «Все джазуют во Львове»

23-27 червня у Львові заплановано проведення чергового фестивалю «Альфа-Джаз», організованого «Альфа-груп» російського олігарха Міхаіла Фрідмана.

Як вказано на офіційному сайті фестивалю, він проходитиме під гаслом  «Во Львове джазуют все».

Організатори також розмістили оголошення про пошук партнерів фестивалю та волонтерів.

Своєю чергою, львівські активісти вкотре висловили обурення щодо проведення у Львові під час війни фестивалю під егідою російських структур.

«У цьому все лукавство Садового. Сьогодні він заявляє про підтримку блокади Донбасу, представники його фракції у Верховні Раді кричать про необхідність припинення будь-яких економічних стосунків з окупантами, а завтра лідер «Самопомочі» і за сумісництвом мер Львова знову влаштовує в місті російський фестиваль», - обурюється лідер Економічного бойкотного руху Олег Радик.

За його словами, активісти ще обговорюють методи протистояння цьогорічному «Альфа-Джазу», однак з деякими заходами вже визначилися.

«Ми обов’язково надішлемо телеграму Семену Семенченку та іншим членам «Самопомочі» із запрошенням відвідати фестиваль. Ну чого б Семенченку на день не відірватися від блокади ОРДЛО і не відвідати у місті свого партійного патрона російський фестиваль», - каже Олег Радик.

Нагадаємо, що  в попередні роки активісти різко виступали проти проведення у Львові «Альфа-Джазу».