62336946 2509670675743920 2092137153235517440 nПерші делініатори у Львові поставили на площі Двірцевій. Про це повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий.

"Доведено сотнями штрафів, що українця від порушення ПДР не спиняє ані знак, ані штраф.

Тому поставили делініатори, щоб 2 смуги використовувались для руху та для висадки/ посадки пасажирів, а не для паркування автомобілів", - каже Андрій Білий.

Делініатор - штучний бордюр, який використовується як дорожня розмітка і роздільник смуг руху. Виготовляється з гуми, пластику і полімерних матеріалів.

Делініатори призначені для перенаправлення потоків автотранспорту; розгалуження потоку автомобілів перед ремонтованих ділянкою; позначення під'їзду до небезпечного місця,  позначення краю проїзної частини (на мостах, у тунелях і т. д.); виділення смуг для громадського транспорту; поділу смуг руху на парковках і стоянках; створення схем руху на приватних підприємствах (складські термінали, виробничі приміщення, заправні станції, супермаркети і т. д.), розділення потоків руху перед платіжними терміналами на платних автодорогах та інше.