f5d2bc92188f71cff93a809b5a16c173223a2a3eПрезидент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є висловила жаль з приводу рішення парламенту України відкликати запрошення Асамблеї взяти участь у спостереженні за виборами до Верховної Ради 21 липня. Про це йдеться в поширеній заяві, що є в розпорядженні УНН.

Так, у відповідь на лист спікера Верховної Ради, президент сказала, що Асамблея, починаючи з 1994 року, має давню практику роботи з Україною зі спостереження за виборами, що дозволило "значно поліпшити" правову базу країни і виборчі практики.

"Я повинна наголосити, що Україна як член Ради Європи знаходиться під наглядом Асамблеї і зобов'язана запросити Асамблею для спостереження за президентськими і парламентськими виборами", - додала вона.

Президент сказала, що готова обговорити, поліпшити відносини між Асамблеєю та українським парламентом і його делегацією в ПАРЄ.

Як повідомляв УНН, 2 липня Глава ВР Андрій Парубій скасував запрошення для ПАРЄ щодо здійснення спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні, які призначені на 21 липня.

Нагадаємо, 26 червня ПАРЄ повернула повноваження делегації РФ в повному обсязі.