111128 липня під ранок, у Бродах загорілася кав’ярня “Coffee 93 grais”. Власником закладу є учасник АТО Богдан Величко. Лише за добу чоловік встиг розібрати завали та навіть пообіцяв заново відкритися за 2 тижні. Про це пише Львівська мануфактура новин.

«Не можу сказати, що могло стати причиною займання. Спалахнуло все о 5.15. Охоронець дерев’яного майданчику, який поруч, у парку, помітив як вирвалось полум’я. Кинувся баклагами води гасити. Ще один випадковий перехожий, подзвонив пожежним. Ті, спочатку обезточили приміщення, а потім погасили вогонь. Всередині багато вигоріло. Лишилась хіба каркаси. Техніки у кав’ярні було багато, але вона на повну потужність працює тільки вдень, вночі, коли сталося загоряння, тільки холодильники включені. Проводку міняв у березні. Загорілося не в місцях де резетки, а власне де йшли самі кабелі. Тому трохи дивно», – розповідає Богдан.

Чоловікові розібрати зруйноване пожежою приміщення допомогли друзі. Заяву в поліцію Величко не писав, нікого не звинувачує. Проте багато місцевих почали викладати фотографії із згарища у соцмережі з закликом, наче б то так, хтось мстить учасникам АТО.

«Не маю припущень, хто це був підпал. Для цього нема ні жодних доказів, ні якихось причин. Нема відеодоказів, із камер спостереження. Не маю відвертих ворогів, а думати, що це конкуренти, смішно. Тим більше пов’язувати пожежу із політикою. Це десь люди, які полюбляють гарячі теми, бачу закидують фотографії із згарища у подібні політичні обговорення, та я не маю до цього відношення, – додає Богдан. – Більше того, зараз всі зусилля хочу кинути на те, аби відновити кав’ярню. За два тижні мрію відкритися у новому форматі. Не можу ж я залишити бродівчан без смачної кави».

Богдан Величко – розвідник 93 ОМБр, воював у Водяному та Пісках. На передовій отримав важке поранення. Після лікування в госпіталі пройшов навчання на курсах з основ підприємницької діяльності, отримав допомогу для започаткування власної справи. 2,5 років тому відкрив кав’ярню “Coffee 93 grais”. Призер «Ігор нескорених».

«93 зернятка кави» – місцеві називали найзатишнішим місцем, де можна було попити смачну каву та послухати музику. Стіни закладу прикрашав український прапор, підписаний друзями та побратимами Величка із передової.