DSC 0079Сьогодні, 4 вересня, Голова Національної поліції України Сергій Князєв таки представив особовому складу поліції Львівщини нового начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Василя Віконського.

69553328 2368548236568770 7560280023177887744 nГромадськість Львова обурилась, що поліцію Львівської області очолить колишній заступник командира роти "Беркуту", який під час переатестації був рекомендований до звільнення і поновився на роботу в поліцію через суд. Активісти влаштували пікет під стінами нацполіції на площі Григоренка та вимагали грмадських слухань.

"Як на мене - це призначення жорсткий тролінг Львівщини. Знаючи відношення львівян до Беркута - призначати беркутівця керівником - це 80 левел! Але мушу визнати, що відсутність реакції на це зі сторони громадськості та журналістів - теж показник. Ми пробачили Беркуту все? Справді?

І ще, з перевірених джерел, мені відомо, що це призначення лобіював пан Чеботар.... Той, що вчив Авакова молодшого рюкзаки купувати) і про якого пан Пісний кіно знімав. Але досі прокуратура надежної оцінки не надала.....Але що мене дивує, коли і Аваков досі міністр", - вважає голова ГО "Варта 700" Наталія Шелестак.

DSC 0029Натомість Князєв заявив, що "особисто відповідає за це кадрове рішення".

«Я чітко та відповідально заявляю про це кадрове рішення. Полковник поліції Віконський відбув на схід України, де підрозділ, у складі якого він перебував, одним із перших вступив у двобій з російською армією та російськими найманцями. Він брав участь в операції із звільнення Слов’янська, а також у Краматорську, Артемівську, Дебальцевому, Вуглегорську. Під Іловайськом офіцер Віконський вивів з-під вогню свій особовий склад, у якому, нажаль, були загиблі, але своє завдання він виконав. Я познайомився з ним під час звільнення Маріуполя, де він був в солдатському однострої, в касці і з автоматом, разом зі своїми бійцями. У Широкіно його підрозділ виконував завдання на лінії розмежування – не в другій-третій лінії оборони. Він така людина - отримав завдання, перехрестився і пішов виконувати, тому я з великою повагою ставлюсь до цього офіцера, який з часом став дуже ефективним менеджером на керівних посадах», - зазначив під час представлення Сергій Князєв.

DSC 0037Також Голова Національної поліції України окреслив основні завдання, які доведеться вирішувати Василю Віконському на новій посаді.

"Необхідно звертати більше уваги на соціальну складову роботи поліцейських, на їх побут. Це житло, соціальні пільги, професійний ріст поліцейських – так званий «менеджмент» поліції. От такі завдання необхідно буде вирішувати полковнику поліції Віконському", - підкреслив Голова Нацполіції України. 

70204014 494449678018779 8126257447506542592 nРаніше повідомлялося, що Василь Віконський пропрацював силовиком 14 років: з 2003 року був у “Беркуті”, аж поки не став 2014 року заступником командира роти в спецпідрозділі.

Після ліквідації “Беркута”, Віконського призначили командиром роти міліції особливого призначення, а з грудня 2014 року він став заступником начальника УМВС з громадської безпеки.

Через майже рік, після ліквідації міліції, Василь Віконський став заступником голови Нацполіції у Івано-Франківській області. Але не пройшов переатестацію в червні 2016 року, та був звільнений з органів за невідповідність займаній посаді.

Втім, чоловік через суд довів, що має право працювати в реформованій поліції та восени 2016 року поновився на посаді.

З листопада 2018 року очолює ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.

Згідно з декларацією за 2018 рік, Василь Віконський одружений та має доньку. У його власності - земельна ділянка на Франківщині, площею 1300 кв. м, житловий будинок в Олеші (Івано-Франківська обл). Йому також належить частка квартири на 45.6 кв. м у Івано-Франківську, він має право користування квартирою на 55,4 кв. м у Хмельницькому.

Дружині Віконського  належить земельна ділянка на 504 кв. м в Івано-Франківську та ще одна - на 9200 кв. м у Тисменицькому районі області, і на 1500 кв. м - у Богородчанському районі. На Христину Віконську записане і домоволодіння у Івано-Франківську на 102,3 кв. м. 

Дружина Василя Віконського користується автомобілем TOYOTA LAND CRUISER PRADO 150 2016 року випуску, вартістю 1 млн 328 тис. 262 грн. У неї також є частка корпоративних прав на ТОВ "КАРАБІН", де вона вказана бенефіціаром.

На посаді очільника ГУ НП у Хмельницькій області Василь Віконський задекларував 397 тис. 476 грн зарплати і ще 153,2 тис. грн кредиту. Дружина своїх доходів не декларувала.

Василь Віконський також є членом ХОО ФСТ "ДИНАМО" УКРАЇНИ.

Нагадаємо, генерал поліції третього рангу Валерій Середа, попередній керівник Головного управління Національної поліції у Львівській області, призначений начальником Департаменту забезпечення діяльності Голови Національної поліції України.