image2 1043x380Вчора, 7 вересня, разом із 35-ма полоненими російської тюрми, додому в Україну повернувся і мешканець села Надітичі Миколаївського району старший матрос, 47-річний Андрій Оприско. Його разом із ще 24 моряками затримали 25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці, пише ЛМН.

Журналісти зв’язалися із матір’ю Андрія Оприска Ольгою. Жінка каже, що не тямиться від щастя.

1011«Відчуття тривоги і радості. Аж не передати. Зранку внучка подзвонила, каже тато вже поруч і дала телефон. Як було приємно чути свою дитину. Він був бадьорий, заспокоював, щоб не хвилювалася. Казав чекати вдома. Правда не знає коли саме повернеться. Бо попереду ще планове обстеження у Феофанії. Каже наче нічого його серйозно не турбує, але перевіритись треба. Там біля нього дочка і син. А я вже вдома чекатиму. Як скаже, що їде, напевне готуватиму все, що попросить», – поділилася радістю Ольга Василівна.

Жінка каже, що інформацію про можливе повернення з російського полону сина, отримала від онуки ще у четвер.

«Їй сказали чекати суботи. Бо наче має бути обмін. Молилася всі ці дні і чекала. На щастя, все справдилося», – додає Ольга Оприско.

Нагадаємо, сьогодні під обід, у Бориспільському аеропорту Києва приземлився літак із 35 українськими полоненими. Серед списку наших хлопців, яким вдалось повернутися в Україну із російської тюрми полонені моряки, а також зокрема Олег Сенцов, Володимир Балух, Микола Карпюк, Станіслав Киха, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Роман Сущенко.

Серед незаконно утримуваних полонених був і моторист-електрик МБАК «Вишгород» Андрій Оприско.

Загалом на Батьківщину повернулось 35 політв‘язнів, морських полонених та інших українців, які знаходилися на території Росії. Про час та зустріч Андрія Оприско у львівському аеропорту буде повідомлено згодом.