4b291e16a550eea5153999b0aabad422На переговорах у Мінську сторони досягли згоди щодо початку нового етапу розведення військ у зоні проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі. Про це заявив на брифінгу президент України Володимир Зеленський, пише ТСН.

"Було досягнуто домовленості про початок розведення військ – усіх вітаю з початком, дуже віримо в це – у Петрівському і Золотому", - заявив він.

Глава держави одразу ж пообіцяв, що на безпеку жителів цих територій маневри силовиків не вплинуть.

"Хочу заспокоїти місцеве населення: я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - запевнив президент.

Окрім того, закон про особливий статус Донбасу почне діяти на постійній основі лише за умови, що там відбудуться місцеві вибори проведені згідно Конституції України та законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулись за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.

Зеленський також додав, що заспокоїти хвилювання має вже здобутий досвід на Луганщині.

"Прикладом цього є ситуація в Станиці Луганській, де відбулося успішне розведення військ. Зараз відновлюється пішохідний міст. Ми плануємо до кінця листопада вже побудувати фундаментальний міст", - розповів він.

Як повідомлялося, наприкінці вересня жителі прифронтової Луганщини в надії на майбутнє розведення військ розпочали ремонти пошкоджених бойовими діями будинків.