1 0 screenshot city admlvivua 20191003 11 55 34 5d95bb959b53a
Зразок аналогічного проекту за кордоном
Нещодавно до Львова повернувся підприємець Ростислав Косюра, який заснував громадську організацію "Тарілка", та планує, за прикладом Німеччини, збирати невикористану їжу в закладах харчування міста та роздавати потребуючим.

Зараз бізнесмен заручається підтримкою партнерів та шукає приміщення у Львові, де можна організувати Центр, який би слугував місцем збору волонтерів та видачі продуктів тим, хто цього потребує, передає кореспондент сайту 032.ua.

Сенс проекту полягає у тому, що громадська організація забирає у закладів-партнерів продукти харчування, термін придатності яких завершується, щоб віддавати безхатькам і усім потребуючим. Таким чином мають намір хоча б частково виирішити проблему бідності в Україні та екологічне питання високою кількості відходів, яку продукують люди щодня.

У ГО "Тарілка" працюватимуть волонтери, серед яких представники спільноти "Оселя" та "Пласту", які щодня видаватимуть їжу безхатькам безкоштовно, для пенсіонерів та потребуючих - за низькою ціною (по 15 - 20 грн).

Для того, щоб організація запрацювала, потрібне приміщення неподалік від центру чи в районі залізничного вокзалу, площею близько 150 кв. метрів, на першому поверсі та з трьома кімнатами: для кухні, їдальні та складу з їжею + туалет.