sosnivka 1 1Громадський активіст Олександр Клімов на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» заявив, що атовців та громадських активістів ввели в оману, аби відпустити російські вагони з вугіллям. Про це повідомляє ІП «Діло».

«Я був обурений взагалі появою Семенченка в Соснівці, читаючи інформацію в інтернеті – це закінчується недобре для місцевого населення, де з’являється сам Семенченко. І тут він з’явився в Соснівці, люди почали йому вірити, його кругом називали головним. Я найбільше переживав, щоб не використали наших хлопців, бо Семенченко рано чи пізно поїде, і йому будуть потрібні на це причини.

І тут з’являється меморандум, який особисто з Києва в Соснівку привіз Семенченко, який нібито особисто підписав Герус» (Андрій Герус, – голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг ВРУ, – ред.), – розповів Клімов журналістам.

aktyvisty 1024x580Раніше ми повідомляли, що В Україні не буде російського вугілля: влада та учасники блокади у Соснівці дійшли консенсусу.

«Домовилися з представником президента в Кабміні про наступне: здійснення спільних дій щодо досягнення енергетичної незалежності країни, розвитку української вугільної галузі, створення робочих місць в цьому регіоні, а також щодо детінізації підприємств у вугільній галузі.

Також заборонити ввезення на територію України вугілля, видобутого в Росії та ОРДЛО будь-яких видів та марок», – йшлося у промові Семена Семенченка.

aktyvisty4Однак вчора, 25.10.2019, під час телепередачі «Свобода слова», Андрій Герус, голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України ІХ скликання, заявив:

«Це не мій (підпис, – ред.). Я не знаю, це не мій підпис. Ви дістали поганий документ. Я думаю, що краще перевіряти такі документи».

Активіст Олександр Клімов додає: «Цей документ особисто привіз Семенченко. Де він його взяв, хто його зробив – наразі не відомо. Офіційних підтверджень у ЗМІ, чи відео або фото підписання меморандуму – немає».

Та факт залишається таким, що після оприлюднення цього псевдо-меморандуму вагони з російським вугіллям таки потрапили на збагачувальну фабрику, куди їх не впускали.

aktyvisty3«Тепер в Соснівку і на територію фабрики приїжджають десятки людей Семенченка, в тому числі мешканці Макіївки та Донецька. Ходять в шевронах «Донбас». Стоять по периметру усієї фабрики, моніторять, хто заїжджає, фіксують номери машин. Мені особисто їхня машина перекрила дорогу, люди в чорному почали допитувати, що я там знімаю і т.д. Моя особиста думка – Семенченко планує дії стосовно фабрики. Він, можливо, хоче контролювати її, мати дотичність до тої фабрики», – додав Клімов.

За його словами, з цього випливає, що Семенченко ввів в оману громаду щодо досягнутих домовленостей та використав місцевих активістів у власних інтересах щодо спроби отримання контролю за роботою збагачувальної фабрики.