1 0 avakov 3 549x368Минулого тижня 40 американських конгресменів вимагали від держсекретаря США Майка Помпео включити український спецпідрозділ «Азов» до списку терористичних організацій.

Про це пише Польське радіо.

Міністр внутрішніх справ України захищає спецпідрозділ Нацгвардії «Азов», який звинувачують у тероризмі. Минулого тижня 40 американських конгресменів вимагали від держсекретаря США Майка Помпео включити український спецпідрозділ «Азов» до списку терористичних організацій. Сьогодні з цього питання глава українського Міністерства внутрішніх справ зустрівся з представником США.

Як повідомило Міністерство внутрішніх справ України – міністр Арсен Аваков у розмові з заступницею голови місії США в Україні Крістіною Квін заявив, що звинувачення у поширенні нацистської ідеології, спрямовані проти спецпідрозділу «Азов» є елементом ганебної дезінформаційної кампанії.

Міністр Аваков нагадав, що спецпідрозділ «Азов» є підпорядкованим українському МВС регулярним підрозділом Нацгвардії. «Азов» був створений у 2014 році під час російської агресії на сході України, через кілька місяців увійшов до складу Нацгвардії. Засновник Андрій Білецький – крайньо правий політик. Деякі з учасників «Азова» також з правими поглядами, а емблема полку посилається на символіку, яку використовують неонацистські організації.