1 0 h5Сьогодні, 27 жовтня, центральними вулицями Львова пройшов марш захисників тварин.

 
Про це повідомляє журналіст ІП «Діло».
1 0 h1 1 0 h4

Хода розпочалася на площі перед Оперним театром та пройшла до площі Ринок. Хода зібрала близько тридцяти небайдужих львів’ян, які проти хутряної індустрії, жорстокого поводження з тваринами та споживацького ставлення до природи. У руках люди тримали різні гасла на плакати, зокрема: «хутро – це вбивство», «я не шуба», «справжня розкіш людини не хутро, а гуманність», «а скільки коштує твоя смерть?» та інші.

Акцію «Подивись у очі своїй шубі» проводять у Львові та інших містах України вже не перший рік. Організаторами виступає ГО «Екологічна Платформа». «Перед початком зимового сезону хочемо звернути увагу громадськості на проблему натурального хутра та шкіри», – пояснюють організатори проведення акції.

Одна з екоактивісток Ірина Юзик прийшла на акцію зі своєю шиншилою, яку звати Лада. Ірина каже, що вдома у неї ще вісім таких.

«Мати тварину вдома – це гарно, це любов. Зовсім по іншому, коли вона висить на вішалку у магазині… Людство використовує ресурси планети та її красу для своєї забаганки. Це категорично неправильно. Є замінники різні. Ми не печерні люди, варто зробити крок вперед до гуманності», – сказала Ірина Юзик. Також активістка додала, щоб зробити одну шубу, треба вбити близько 150 шиншил.

Люди хочуть вкотре нагадати про жахи хутряної промисловості та мотивувати відмовитись від хутра, прискорити заборону звіроферм в Україні, знизити попит на хутро й наголосити, що є альтернативи, які дозволяють жити більш етично.